De deelname aan het lager onderwijs in de beide Limburgen (1846-1914) - van Rheenen, H. (Studies over de sociaaleconomische geschiedenis van Limburg, 1995)
Mevrouw Drs. H. van Rheenen beschrijft de deelname van jongens en meisjes aan het lager onderwijs in de beide Limburgen tussen 1846 en 1914. De vergelijking van twee provincies, gelegen in verschillende staten, maakte het haar mogelijk de invloed van overheidsmaatregelen op de onderwijsparticipatie ernstig te nuanceren.