Inventaris van het archief van Henri de Beaumont’s metaalindustrie N.V. en voorgangers, gevestigd te Maastricht - Mes, W.A.A. (Wim) (Studies over de sociaaleconomische geschiedenis van Limburg, 1981)
In dit deel van de Studies over de sociaal-economische geschiedenis van Limburg wordt voorts een inventaris gepubliceerd van het archief van Henri de Beaumont’s Metaalindustrie N.V. te Maastricht. Deze inventaris is samengesteld door de heer W. A. A. Mes. In archieven van kleine en middelgrote bedrijven, die vaak een eenhoofdige directie hebben gehad, ontbreken veelal de beleidsstukken om de eenvoudige reden dat het niet nodig was het beleid op papier te formuleren. In een ander artikel in dit jaarboek, geeft voormalig directeur J.M.L.A. de Beaumont een toelichting die als inleiding op dit archief gelezen kan worden.