Industriële archeologen bestaan niet. Een verkenning van de industriële archeologie: definities en realisaties - Balthazar, H. (Studies over de sociaaleconomische geschiedenis van Limburg, 1977)
De Gentse hoogleraar H. Balthazar geeft een overzicht van de evolutie van de industriële archeologie als wetenschap en vorm van maatschappelijke actie. Hij wees op de onduidelijkheid in de definiëring van de industriële archeologie en op de verschillen in werkwijze en optreden in diverse landen van de geïnteresseerden in deze tak van vaak toegepaste wetenschap.