Ir Cornelis Lely en zijn betekenis voor de Nederlandse mijnbouwpolitiek in Limburg - Raedts, C.E.P.M. (Studies over de sociaaleconomische geschiedenis van Limburg, 1976)
Dit jaar zal het 75 jaar geleden zijn, dat de wet op de staatsexploitatie van de steenkolenmijnen in Nederland werd afgekondigd. De indiening van deze wet had plaats onder Minister Ir C. Lely, die een open oog had voor de nationale belangen van een eigen Nederiandse mijnbouw en daarvan ook in latere jaren blijk gaf. C. E. P. M. Raedts heeft aan de betekenis van deze figuur een uitgebreid artikel gewijd, dat wederom een boeiende episode behandelt uit de geschiedenis van onze mijnindustrie.