Emancipatie van de natuur: verschuivende opvattingen over ENCI en de Sint-Pietersberg bij Maastricht tussen 1947 en 1988 - Absil, Melissa (Studies over de sociaaleconomische geschiedenis van Limburg, 2010)
.