Woord vooraf - Dieteren, Remigius; Jansen, J.C.G.M. (Hans) (Studies over de sociaaleconomische geschiedenis van Limburg, 1993)
Het jaarboek is opgedragen aan de in 1993 overleden bestuursleden van de Stichting Sociaal Historisch Centrum voor Limburg, Mr. P.M.M.C. Palmen en Dr. J.G.H. Tans.