Het mijnwerkersverzet tijdens de tweede wereldoorlog - Raedts, C.E.P.M. (Studies over de sociaaleconomische geschiedenis van Limburg, 1979)
Onder de titel 'Het mijnwerkersverzet tijdens de tweede wereldoorlog' schetst hij de confrontatie van een belangrijk deel van de Zuid-Limburgse bevolking met de Duitse bezetter.