Een Nederlandse mijn in conflict met de Duitse en Nederlandse fiscus. De belastingpolitiek van de Domaniale Mijn Maatschappij te Kerkrade in de jaren 1929-1936 - Klaassen, W.J.M. (Studies over de sociaaleconomische geschiedenis van Limburg, 1977)
Drs. W. Klaassen behandelt een facet van de internationale verwikkelingen als gevolg van de mijnbouw van de Domaniale in de ondergrond van Duits territoir.