Hogenberg’s Ghost: New books on the Eighty Years’ War - Pollmann, Judith (Early Modern Low Countries, 2020)
Reviewed books Arnout van Cruyningen, De Opstand 1568-1648. De strijd in de Zuidelijke en Noordelijke Nederlanden, Omniboek, 2018, 320 pp. ISBN 9789401912662. Anne Doedens and Jan Houter, De watergeuzen. Een vergeten geschiedenis, 1568-1575, Walburg Pers, 2018, 192 pp. ISBN 9789462492868. Ronald de Graaf, De Prins. Willem van Oranje, 1533-1584, Karmijn, 2018, 256 pp. ISBN 9789492168191. Raymond Fagel, Yolanda Rodríguez Pérez, and Bernardo J. García García (eds.), 1568. Het begin van de Tachtigjarige Oorlog, Instituto Cervantes/ Fundacion Carlos de Amberes, 2018, 99 pp. ISBN: 9788492632824. Also published in Spanish: 1568. El Comienzo de la Guerra de Ochenta Años, Instituto Cervantes / Fundacion Carlos de Amberes, 2018, 99 pp. ISBN. 9788487369841. Simon Groenveld, Facetten van de Tachtigjarige Oorlog. Twaalf artikelen over de periode 1559-1652, Verloren, 2018, 400 pp. ISBN 9789087047269. Gijs van der Ham, Judith Pollmann, and Peter Vandermeersch, 80 jaar oorlog, Atlas Contact, 2018, 256 pp. ISBN 9789045037660. Anton van Hooff, Het Plakkaat van Verlatinge. De eerste onafhankelijkheidsverklaring, Omniboek, 2018, 216 pp. ISBN 9789401913119. Barbara Kooij, Spaanse ooggetuigen over het beleg van Haarlem (1572-1573), Verloren, 2018, 336 pp. ISBN 9789087047467. Jan J.B. Kuipers, Willem van Oranje. Prins in Opstand, Walburg Pers, 2018, 176 pp. ISBN 9789462493445. Anton van der Lem, Revolt in the Netherlands. The Eighty Years War, 1568-1648, Andy Brown trans., Reaktion Books, 2018, 272 pp. ISBN 9781789140866. First published as De Tachtigjarige oorlog in woord en beeld, Vantilt, 2014, 260 pp. ISBN 9789460043925. P.J. Schipperus, Philips Willem. De verloren zoon van Willem van Oranje, Omniboek, 2018, 495 pp. ISBN 9789401910705. Roel Slachmuylders, De verhoren van Briellenaar Jan Blois van Treslong, de broers Bronckhorst van Batenburg en zestien andere geuzen, Historisch Museum Den Briel, 2018, 56 pp. ISBN 9789080587861. Michel Van der Eycken (ed.), Filips Willem. Prins van Oranje, heer van Diest 1554-1618, Amsterdam University Press, 2018, 196 pp. ISBN 9789462988538.