Temporaalkwabresectie en de gevolgen voor het verbale geheugen - Muecke, Florian; Grewe, Philip; Merten, Markus; Kalbhenn, Thilo; Woermann, Friedrich; Bien, Christian; Hendriks, Marc (Epilepsie, periodiek voor professionals, 2023)
Bij de planning van een epilepsiechirurgische ingreep is het uitgangspunt om een balans te vinden tussen de grootst mogelijke postoperatieve aanvalsreductie en de best mogelijke neurocognitieve uitkomst. Wij hebben bij een groep van 24 patiënten die een minimale temporaalkwabresectie ondergingen, een retrospectieve studie gedaan naar de neuropsychologische effecten op het verbale geheugen.