Patiënten met Nervus Vagus Stimulatie sneller behandelen door korte opname - Brummelhuis, Inge; Kleinkoerkamp, Danielle; Meppelink, Anne Marthe (Epilepsie, periodiek voor professionals, 2024)
In Nederland worden meer dan 130.000 patiënten met epilepsie behandeld met een Nervus Vagus Stimulator. Het doel van deze behandeling is het verminderen, verkorten en sneller herstellen na aanvallen. Het instellen van de stimulator vraagt om maatwerk. Het is een zoektocht naar de juiste instellingen waarbij zowel gekeken wordt naar het effect op de aanvallen als op de (mogelijke) bijwerkingen.