Kijk van zorgverleners op hun rol binnen de epilepsiezorg - Manders, Joep; van Mastrigt, Ghislaine; Vlooswijk, Marielle; Majoie, Marian (Epilepsie, periodiek voor professionals, 2024)
Mensen met epilepsie hebben vaak moeite om de aandoening een plaats te geven in hun dagelijks leven. Onderzoek laat zien dat eerstelijns zorgverleners hierbij een belangrijke rol kunnen spelen door de ziektelast te verlagen en actieve sociale participatie te waarborgen. Het is daarom van belang dat de invulling van eerstelijnszorg aansluit bij de zorgvraag van patiënten met epilepsie. Maar hoe ervaren huisartsen en bedrijfsartsen deze zorg momenteel? En wat zien zij als verbeterpunten?