De waarde van aanvalsdetectie in de kinderkamer - Thijs, Roland (Epilepsie, periodiek voor professionals, 2024)
Op 12 september 2023 verdedigde Anouk van Westrhenen haar proefschrift, getiteld Uncovering the value of autonomic signs and seizure detection in epilepsy care aan de Universiteit Leiden. In een ambitieuze thuistrial toont ze aan dat de ‘NightWatch’ betrouwbaar alarmeert bij nachtelijke zware epileptische aanvallen en de stress hierover bij ouders vermindert. Haar kwalitatieve onderzoeken laten zien dat de behoeften en copingstijlen flink verschillen tussen gebruikers en ook van belang zijn voor een succesvolle implementatie.