Cardiale risico’s bij lamotrigine gebruik - Bunschoten, Johanna; Thijs, Roland (Epilepsie, periodiek voor professionals, 2021)
Een recente waarschuwing van de US Food and Drug Administration (FDA) aangaande het gebruik van lamotrigine (Lamictal®) heeft veel stof doen opwaaien. De FDA waarschuwt voor het optreden van ritmestoornissen bij gebruik van lamotrigine door mensen met een geleidingsstoornis of andere cardiale comorbiditeiten. In deze bijdrage worden de achtergronden van de waarschuwing besproken en adviezen gegeven voor de praktijk.