Rationele extra-eloquente closed-loop corticale stimulatie - van Blooijs, Dorien (Epilepsie, periodiek voor professionals, 2021)
Epilepsiechirurgie in de sensomotorische cortex is vaak beperkt mogelijk. Slechts 30-72% van deze patiënten wordt aanvalsvrij en 50% van deze patiënten krijgt functieverlies na operatie (van Offen et al., 2017). In deze studie wordt de mogelijkheid onderzocht om de aanvalsfrequentie te verminderen door corticale closed-loop elektrostimulatie. Het doel hiervan is om de aanval in een vroeg stadium te stoppen.