Nature or nurture, of beide? Onchocerciasis-geassocieerde epilepsie - Lindhout, Dick (Epilepsie, periodiek voor professionals, 2021)
Wat zijn de mogelijke oorzaken van het ziektebeeld van onchocerciasis-geassocieerde epilepsie? Moeten zowel nature als nurture meegenomen worden bij het zoeken naar oorzaken van aandoeningen, mede vanwege de implicaties voor counseling, preventie en behandeling? In deze bijdrage wordt een overzicht gegeven van mogelijke complex-genetische factoren die nog niet of slechts summier zijn onderzocht.