Huwelijk van geschuwden: Onchocerciasis-geassocieerde epilepsie - Dekker, Marieke; Zwarts, Machiel; van Iterson, Loretta; Lindhout, Dick (Epilepsie, periodiek voor professionals, 2021)
Is de ernstige epilepsie van kinderen in de dorpen van Tanzania, die vaak diep in de binnenlanden liggen, het gevolg van een parasiet of toch een autoimmuun aandoening? In deze bijdrage een verslag van de mogelijke oorzaken en gevolgen van deze vorm van epilepsie voor de kinderen die hierdoor worden getroffen.