Knopen doorhakken door middel van online hulpmiddelen: Noodzaak of wassen neus? - Lamberink, Herm; Braun, Kees (Epilepsie, periodiek voor professionals, 2020)
Het aantal apps en online hulpmiddelen ter beschikking van artsen voor het maken van diagnostische en behandelbeslissingen neemt razendsnel toe. Apps zoals NeuroMind hebben een groot aantal tools voor neurologen en neurochirurgen verzameld. Van de beschikbare rekentools in deze app is echter geen van de risicoscores of beslisregels gericht op mensen met epilepsie. Is er voor mensen met epilepsie ook een toekomst waarin – al dan niet online – beslisregels en hulpmiddelen het maken van beslissingen ondersteunen? In deze bijdrage meer hierover.