Online psychologische behandeling en tele-neuropsychologisch onderzoek - Hamoen, Astrid; van Iterson, Loretta (Epilepsie, periodiek voor professionals, 2020)
Door de Covid-19 lockdown was face-to-face behandelen (grotendeels) niet mogelijk. Online zorg is al veel langer in opkomst, echter door de lockdown werden veel behandelaren gedwongen om snel over te stappen op deze vorm van zorg. De voor- en de nadelen zijn tijdens deze periode dan ook goed aan het licht gekomen. In deze bijdrage schetst Astrid Hamoen de ervaringen met online behandelen in de dagelijkse epilepsiezorg voor volwassenen. Loretta van Iterson beschrijft de mogelijkheden van tele-neuropsychologisch onderzoek en een pilot met kinderen.