De NightWatch® en aanvalsdetectie thuis - Leijten, Frans (Epilepsie, periodiek voor professionals, 2020)
Mensen met epilepsie verliezen bij een aanval plotseling de controle over gedachten en gedrag. Niet alleen de aanval zelf is een probleem, maar ook de onvoorspelbaarheid ervan en dat houdt iemand bezig, ook als er geen aanval is. De mogelijkheid om aanvallen te voorspellen zou dit probleem oplossen, maar helaas is dit nog toekomstmuziek. Aanvalsdetectie wordt wel al in de praktijk toegepast, zoals met de NightWatch, een aanvalsdetectiesysteem dat is ontwikkeld voor het detecteren van nachtelijke aanvallen.