Monitoring van anti-epileptica: Een klinische verificatie van Volumetric Absorptive Micro Sampling - Canisius, Thierry; Soons, Hans; Rouhl, Rob; Majoie, Marian (Epilepsie, periodiek voor professionals, 2020)
Therapeutic drug monitoring van anti-epileptica kan dienen als een waardevol hulpmiddel in het optimaliseren en individualiseren van de behandeling van epilepsie. Ongelukkigerwijs wordt Therapeutic drug monitoring vaak suboptimaal uitgevoerd door beperkingen in het bepalen van de dalspiegel. Deze bijdrage geeft een beschrijving van Volumetric Absorptive Micro Sampling, een nieuwe thuis-bloedafnamemethode, die dit probleem zou kunnen oplossen.