Onderzoek naar de (kosten)effectiviteit van epilepsiehonden - Wester, Valérie; Wagner, Louis; Ardesch, Jacqueline (Epilepsie, periodiek voor professionals, 2018)
Epilepsiehonden worden getraind om ondersteuning te bieden tijdens en direct na een epileptische aanval, bijvoorbeeld door een alarmknop te activeren en bij de patiënt te blijven tot hij of zij weer bijkomt. We weten nog onvoldoende over wat een epilepsiehond betekent voor de gezondheid en het welzijn van personen met refractaire epilepsie, en of de inzet van een epilepsiehond kosteneffectief is. De EPISODE-studie heeft als doel hier inzicht in te geven.