Aanvalsdetectie bij kinderen thuis: Het PROMISE-onderzoek - van Westrhenen, Anouk (Epilepsie, periodiek voor professionals, 2018)
‘Promoting implementation of seizure detection devices in epilepsy care’, dat is het PROMISE-onderzoek. Voor het eerst worden drie verschillende nachtelijke aanvalsdetectoren in de thuissituatie onderzocht. De NightWatch integreert sensoren voor de detectie van hartslag en beweging in een armband, terwijl video- en audiodetectoren op afstand detecteren. Het doel van PROMISE is deze hulpmiddelen te testen bij kinderen met refractaire epilepsie.