Verbaal geheugen en executief functioneren voor en na epilepsiechirurgie - Bremm, Florian; Grewe, Philip; Bien, Christian; Hendriks, Marc (Epilepsie, periodiek voor professionals, 2018)
Neuropsychologisch onderzoek neemt een belangrijke plaats in binnen het klinisch-diagnostische proces voorafgaand aan en na epilepsiechirurgie. Preoperatief staat de vraag naar de lokalisatie van het epileptische focus en het inschatten van postoperatieve cognitieve effecten en risico’s centraal. Postoperatief is het van belang om de eventuele cognitieve effecten te objectiveren. In deze bijdrage worden de resultaten van een retrospectief onderzoek beschreven naar de impact van een temporaal- en frontaalkwabresectie op cognitie.