Behandeling van kinderen met Dravetsyndroom met nervus vagus stimulatie - Gunning, Boudewijn; Myra de Groot en Fransje van Oost; Verhoeven, Judith (Epilepsie, periodiek voor professionals, 2019)
De diagnose Dravetsyndroom wordt doorgaans gesteld op de kinderleeftijd. Het is een moeilijk behandelbare epilepsie. Om de aanvallen te doen afnemen worden naast een combinatie van anti-epileptica alternatieve therapieën aangeboden, zoals nervus vagus stimulatie. In deze bijdrage worden twee cases gepresenteerd die naast de voordelen van deze behandeling ook de keerzijde laten zien.