Vascular ventures - Rijkers, Kim (Epilepsie, periodiek voor professionals, 2019)
Roel Haeren verdedigde op 26 oktober 2018 zijn proefschrift getiteld ‘Vascular ventures: Analysis of vascular structures and function in epilepsy’ aan de Universiteit Maastricht1. Roel Haeren heeft hersenvaten onderzocht, afkomstig van epilepsiepatiënten die resectieve hersenchirurgie ondergingen. Uit recente literatuur blijkt dat de vaatwand betrokken kan zijn bij het ontstaan van epilepsie, wat de reden was om structuur en functie van deze vaten in detail te analyseren.