Een mechanisme voor (post-)ictale apneus - Jansen, Nico; Thijs, Roland; van den Maagdenberg, Arn; Tolner, Else (Epilepsie, periodiek voor professionals, 2019)
Er is toenemend bewijs voor een belangrijke rol voor apneus in de pathofysiologie van sudden unexpected death in epilepsy. Recent preklinisch onderzoek beschrijft een potentieel mechanisme voor (post-)ictale apneus.