Wakkere hersenchirurgie voor epilepsie: preventie van taalstoornissen? - de Joode, Luuke; Haeren, Roel; Hendriks, Marc; Dings, Jim; Hoogland, Govert; van Kranen-Mastenbroek, Vivianne; Hilkman, Danny; Schijns, Olaf (Epilepsie, periodiek voor professionals, 2019)
Tijdens een wakkere hersenoperatie worden hersengebieden in kaart gebracht die betrokken zijn bij taalfuncties. In een onderzoek waarvan hier verslag wordt gedaan, werden van patiënten die in aanmerking kwamen voor epilepsiechirurgie de expressieve en receptieve taalfunctie en de aanvalsfrequentie pre- en postoperatief onderzocht. De resultaten tonen dat deze operatietechniek leidt tot een hoge kans op complete aanvalsvrijheid zonder verslechtering van taalfunctie.