Epilepsiezorg in Tanzania - Dekker, Marieke; Zwarts, Machiel (Epilepsie, periodiek voor professionals, 2019)
In Tanzania zijn in het verzorgingsgebied van het Kilimanjaro Christian Medical Centre, dat even groot is als Nederland, vier neurologen klinisch werkzaam. De epilepsiezorg is navenant onderbedeeld, het percentage patiënten met epilepsie dat niet behandeld wordt ligt tussen de 70 en 90%. In deze bijdrage wordt de achtergrond van de epilepsiezorg in deze regio nader toegelicht.