Voor absence-epilepsie karakteristieke piekgolfontladingen: van focaal naar gegeneraliseerd - Ossenblok, Pauly; van Luijtelaar, Gilles; Stroink, Hans; Cohn, Albert (Epilepsie, periodiek voor professionals, 2019)
Piekgolfontladingen in het EEG en MEG, die karakteristiek zijn voor kinderen met absence-epilepsie, vertonen een dynamische opbouw van focale corticale activiteit, gevolgd door een repeterend patroon met een gegeneraliseerde verdeling ten tijde van de trage golven en een focale verdeling tijdens de pieken in de piekgolfontladingen. Hier wordt het mechanisme besproken dat een verklaring kan zijn voor de dynamiek van dergelijke piekgolfontladingen.