Hebben kinderen met Dravetsyndroom inmiddels betere vooruitzichten? - Gunning, Boudewijn (Epilepsie, periodiek voor professionals, 2020)
Het Dravetsyndroom is een ernstig epilepsiesyndroom dat meestal in het eerste levensjaar tot uiting komt en moeilijk te behandelen is. De eerste aanvallen zijn typisch langdurige, door koorts uitgelokte aanvallen. Naderhand treden verschillende aanvalstypen zonder geassocieerde koorts op. Vooral op jonge leeftijd worden frequent periodes van convulsieve status epilepticus gezien, waardoor deze kinderen regelmatig moeten worden opgenomen voor intensieve zorg en behandeling.