Fenfluramine als nieuwe behandeloptie bij het syndroom van Dravet - Lagae, Lieven (Epilepsie, periodiek voor professionals, 2020)
Het syndroom van Dravet is een zeer ernstig epilepsiesyndroom met tot voor kort weinig effectieve behandelopties. Daar komt verandering in. Placebo-gecontroleerde studies met cannabidiol (Epidiolex®) en fenfluramine (Fintepla®) tonen een zeer goed effect op de convulsieve aanvallen van patiënten met het Dravetsyndroom. Het is nu wachten op de finale goedkeuring door FDA en EMA vooraleer deze nieuwe anti-epileptica beschikbaar komen.