Epilepsie speelt bescheiden rol als oorzaak van gedragsproblemen bij patiënten met een verstandelijke beperking - Schelhaas, Jurgen (Epilepsie, periodiek voor professionals, 2020)
Op 9 oktober 2019 promoveerde Francesca Snoeijen-Schouwenaars aan de Universiteit Maastricht op haar proefschrift ‘Diagnostic, Neuropsychiatric and Therapeutic considerations in Epilepsy and Intellectual Disability - medical perspectives’. 1 In het proefschrift wordt het onderzoek naar het complexe samenspel tussen epilepsie en gedrags- en stemmingsproblemen bij mensen met een verstandelijke beperking beschreven. De verstandelijke beperking lijkt meer invloed te hebben op de gedragsproblemen dan de epilepsie.