Adolf Meyer: beroemd psychiater en neuroanatoom achter Meyer’s loop - Schijns, Olaf; Koehler, Peter (Epilepsie, periodiek voor professionals, 2020)
Adolf Meyer is alom bekend als grondlegger van de Noord-Amerikaanse psychiatrie en tevens hoogleraar/directeur van het eerste universiteitsziekenhuis voor psychiatrie aan het Johns Hopkins instituut in Baltimore. Veel minder bekend is zijn levenslange diepgaande interesse in de neuroanatomie en zijn niet-aflatende inzet om deze te delen met medisch studenten.