Intra-operatieve elektrocorticografie bij tumorgerelateerde epilepsie - Hoogteijling, Sem; Sun, Dongqing (Epilepsie, periodiek voor professionals, 2021)
Bij patiënten met een tumorgerelateerde epilepsie kan een operatie overwogen worden met als doel de behandeling van refractaire epilepsie, de verbetering van de oncologische prognose of voor oncologische diagnostiek. Gegeven dat het epileptogene weefsel niet alleen in de tumor zit maar vaak juist ook daaromheen, is een patiënt-specifieke preoperatieve planning essentieel voor deze operatie. Intra-operatieve elektrocorticografie kan deze persoonlijke aanpak bieden door de hersenactiviteit direct op de cortex te meten.