De zoektocht naar aanvalsdetectie bij epilepsie - Uiterwijk, Anouk; Lazeron, Richard (Epilepsie, periodiek voor professionals, 2022)
Veel patiënten en familieleden van patiënten met epilepsie hebben zorgen over de risico’s van epilepsie, waaronder Sudden Unexpected Death in Epilepsy, maar ook over de gevolgen van aanvallen zoals verwondingen en status epilepticus. Aanvalsdetectie kan bij een deel van de patiënten worden gebruikt om te alarmeren bij het optreden van een epileptische aanval. Er zijn verschillende apparaten die aanvallen kunnen detecteren. In Kempenhaeghe begeleiden we patiënten bij de zoektocht naar het juiste apparaat.