Detectie van typische absences met een EEG-gebaseerde wearable - Swinnen, Lauren; Van Paesschen, Wim (Epilepsie, periodiek voor professionals, 2022)
Accurate bepaling van de aanvalsfrequentie bij patiënten met absence epilepsie is van groot belang voor een correcte behandeling. In het huidige beleid wordt deze keuze gemaakt op basis van de absences die gerapporteerd zijn in het aanvalsdagboek. Onderrapportage van aanvallen is echter een gekend probleem in epilepsie. Objectievere meting kan bekomen worden met een wearable seizure detection device. Onderstaande beschrijft de meting van absences met een discreet, EEG-gebaseerd apparaatje, genaamd de Sensor Dot.