Epilepsiechirurgie Check Kempenhaeghe - Widman, Guido (Epilepsie, periodiek voor professionals, 2022)
Talrijke onderzoeken hebben aangetoond dat de kwaliteit van leven van mensen met medicatieresistente epilepsie aanzienlijk kan worden verbeterd als ze, indien mogelijk, worden behandeld door middel van epilepsiechirurgie. Er bestaat in Nederland echter een substantiële onderverwijzing voor een prechirurgisch evaluatietraject, waardoor medicatieresistente patiënten met epilepsie minder kans hebben om aanvalsvrij te worden.