Een multidisciplinaire polikliniek voor kinderen met het Dravetsyndroom - Verhoeven, Judith; Teunissen, Mariël (Epilepsie, periodiek voor professionals, 2022)
In Nederland worden jaarlijks tussen de zes en tien kinderen geboren met het syndroom van Dravet. Dit syndroom kenmerkt zich primair door moeilijk behandelbare en vaak langdurige epileptische aanvallen van verschillende typen die vaak (maar niet altijd) uitgelokt worden door temperatuurswisselingen. Geleidelijk ontstaan er ook problemen op andere domeinen, waardoor het beeld van Dravet een echt ‘syndromaal beeld’ wordt.