Signaalkarakteristieken in mensen met een focale corticale dysplasie - Schaft, Eline; van 't Klooster, Maryse; Zijlmans, Maeike (Epilepsie, periodiek voor professionals, 2022)
Het elektrocorticogram wordt toegepast als hulpmiddel bij de afgrenzing tussen epileptogeen weefsel en gezond weefsel tijdens epilepsiechirurgie. Mensen met een focale corticale dysplasie die intra-operatieve elektrocorticografie ondergaan hebben vaak een kenmerkend elektrocorticogram. In deze studie worden de lokaliserende en tijd-gerela- teerde eigenschappen van met het elektrocorticogram gemeten pieken en hoogfrequente oscillaties geanalyseerd.