Epilepsie-onderzoek: from bed to bench and back to bed? - Sourbron, Jo; Lagae, Lieven (Epilepsie, periodiek voor professionals, 2022)
De hoeksteen van epilepsiebehandeling is het gebruik van anticonvulsieve medicijnen. Echter, niet iedere patiënt wordt aanvalsvrii met de bestaande medicijnen. Hierdoor is onderzoek naar anticonvulsieve medicijnen met unieke werkingsmechanismen nog steeds noodzakelijk. Er zijn verscheidene strategieën mogelijk bij de zoektocht naar dergelijke middelen, waarbij translatie en back-translatie kunnen bijdragen aan nieuwere, innovatieve anticonvulsieve medicijnen voor patiënten met epilepsie wereldwijd.