Een EEG-biomarker voor betere behandeling van epilepsie - Tolner, Else; van den Maagdenberg, Arn; Thijs, Roland; Zijlmans, Maeike; van ’t Klooster , Maryse (Epilepsie, periodiek voor professionals, 2022)
Het vinden van de juiste medicatie voor mensen met epilepsie is niet eenvoudig. Variatie tussen patiënten in de mate van remming van hersenactiviteit verklaart mogelijk waarom medicijnen bij de één wel en bij de ander niet werken. Analyse van het EEG tussen aanvallen in biedt inzicht in de mate van verstoorde remming. Hier beschrijven we recent gestart translationeel preklinisch en klinisch onderzoek naar een EEG-biomarker als mogelijke indicator voor effectiviteit van medicatie.