Betere lokalisatie epileptogene weefsel door hoog-frequente netwerkanalyse - van Diessen, Eric (Epilepsie, periodiek voor professionals, 2022)
Op 6 oktober 2022 promoveerde Willemiek Zweiphenning met het proefschrift getiteld “High Frequency Oscillations and Functional Networks to Localize the Epileptogenic Tissue for Surgery” aan de Universiteit Utrecht1. Haar proefschrift brengt twee innovatieve deelgebieden binnen de klinische neurofysiologie voor het lokaliseren van het epileptogene weefsel samen: hoog-frequente oscillaties en EEG-netwerk analyse van intracraniële registraties. Het uiteindelijke doel is om middels een combinatie van deze technieken epilepsiechirurgie in de toekomst verder te verbeteren.