Epileptiforme activiteit bij de ziekte van Alzheimer - Nous, Amber; Vande Vyver, Maxime; Smolders , Ilse (Epilepsie, periodiek voor professionals, 2023)
In ons onderzoeksteam aan de Vrije Universiteit Brussel streven we naar een beter begrip van de rol van oplosbaar amyloïd-beta en tau eiwitten in het ontstaan van epileptische aanvallen bij de ziekte van Alzheimer. We onderzoeken dit aan de hand van Alzheimer muismodellen en mensen die zich in verschillende stadia van het Alzheimer continuüm bevinden.