Insulten na COVID-19 vaccinatie in patiënten met epilepsie - Smit , Tessa (Epilepsie, periodiek voor professionals, 2023)
Het Bijwerkingencentrum Lareb heeft sinds de start van de COVID-19 vaccinatiecampagne 174 meldingen ontvangen van patiënten met epilepsie die een insult kregen na COVID-19 vaccinatie. In 66% van de gevallen ontstond het insult binnen vier dagen na de vaccinatie. Koorts is het meest gemeld als mogelijk uitlokkende factor (16%), terwijl er in 20% geen uitlokkende factoren zijn gemeld. De insulten traden zowel op bij patiënten die al jaren aanvalsvrij waren, als bij patiënten met veel frequentere aanvallen.