Levetiracetam en zwangerschap: relatie tussen concentraties en aanvallen - Schelhaas, Meike; Wegner , Ilse; Edens, Mireille; Wammes-van der Heijden , Elisabeth; Touw , Daniel; ter Horst , Peter (Epilepsie, periodiek voor professionals, 2023)
Optimale behandeling van epilepsie tijdens de zwangerschap is belangrijk voor zowel moeder als kind. De dosering van anti-aanvalsmedicatie moet soms worden aangepast vanwege een snellere eliminatie dan gebruikelijk. In een uitgebreide studie werd de daling van serumconcentraties van levetiracetam en de consequenties hiervan voor de aanvalsfrequentie onderzocht.