De REC2STIM-studie: corticale netwerkstimulatie in een nieuw jasje - Leijten, Frans; van ’t Klooster, Maryse (Epilepsie, periodiek voor professionals, 2023)
Binnenkort zal klinisch technoloog Dorien van Blooijs promoveren op corticale netwerkstimulatie als behandeling voor epilepsie. De totstandkoming van haar REC2STIM- studie heeft veel voeten in de aarde gehad, maar levert opmerkelijke inzichten en resultaten op. Daarnaast heeft zij met de spin-off van dit project een geweldige bijdrage geleverd aan de fysiologische kennis over de hersenen. Haar promotietraject geeft een diverse inkijk in de problematiek van centrale-windingen-epilepsie, in het uitvoeren van klinische trials met medische apparatuur en in de toekomst van corticale hersenstimulatie bij epilepsie.