Precisie bestraling voor epilepsie, de PRECISION-trial - Zegers, Karen; Swinnen, Ans; Roumen, Cheryl; van Asch, Charlotte; Brandts, Lloyd; Compter, Inge; Dieleman, Edith; Dijkstra, Jeanette; Hendriks, Marc; Hofman, Paul; Houben, Ruud; van Iersel-Vet, Marleen; et al. (Epilepsie, periodiek voor professionals, 2023)
De PRECISION-trial biedt een niet-invasieve stereotactische radiotherapie behandeling voor patiënten met refractaire epilepsie die niet in aanmerking komen voor epilepsiechirurgie. De resultaten van deze behandeling vermeld in eerder internationaal onderzoek waren veelbelovend. Onze hypothese is dat stereotactische radiotherapie een superieure behandeloptie is in vergelijking met de standaardzorg, resulterend in aanvalsreductie of aanvalsvrijheid voor een deel van de patiënten.