Gerichte behandeling van medicatie-resistente insulaire epilepsie - Wagner, Louis; Tousseyn, Simon; Hilkman, Danny; van Straaten, Ilse; Schijns, Olaf; Colon, Albert (Epilepsie, periodiek voor professionals, 2023)
Insulaire epilepsie wordt vaak gezien als imitator van andere focale vormen van epilepsie zoals temporaalkwab-, pariëtaalkwab- of frontaalkwabepilepsie. Indien er een goede klinische hypothese bestaat, kan er gericht prechirurgische diagnostiek plaatsvinden, inclusief intracranieel onderzoek middels stereo-EEG. In deze bijdrage wordt een voorstel gedaan voor een beslisboom, als ondersteuning bij de keuze voor de meest aangewezen minimaal invasieve behandeling van een individuele patiënt met insulaire epilepsie.