Behandeling van een (super-refractaire) status epilepticus - van Vliet, Peter (Epilepsie, periodiek voor professionals, 2024)
Status epilepticus is een levensbedreigende aandoening die snelle behandeling vereist om de epileptische activiteit zo snelmogelijk te onderdrukken. Hier wordt een casus van een patiënt beschreven bij wie een langdurige behandeling van eensuper-refractaire status epilepticus heeft plaatsgevonden. De verschillende behandelstappen van een status epilepticusworden besproken, evenals de mechanismen die verantwoordelijk zijn voor het voortduren van een status epilepticus.